Hoe het allemaal begon

Carrosseriefabriek Harderwijk is in 1960 opgericht door Dhr. R. Baggerman. Deze had zijn sporen destijds al ruim verdiend in de carrosseriebouw bij verschillende bedrijven in Winschoten en Venlo. Zo heeft hij bijvoorbeeld de allereerste polyester opbouw in Nederland ontwikkeld en gebouwd. Met trots nemen wij u graag mee in een reis(je) door zijn en onze geschiedenis.

De oprichter dhr. Baggerman

Dhr.  R. Baggerman is geboren op 21 mei 1919 in Maurik.

Al jong was de kleine Roel druk met technische dingen. Dus de opleidingen die hij genoot lagen voor de hand.
– Ambachtschool Den Haag
– School Technische Dienst Utrecht
– Carrosserie Technisch Tekenen Utrecht

Ter ere van zijn 50 jarig jubileum in de carrosseriebouw, heeft Dhr. Baggerman in 1986 een Koninklijke onderscheiding gekregen.

 

Na 50 bewogen jaren in de carrosseriebouw heeft Dhr. Baggerman besloten iets meer van het leven te gaan genieten met zijn vrouw. Hij draagt Carrosseriefabriek Harderwijk over aan een nieuwe directie, maar bleef uiteraard nauw betrokken bij alle ontwikkelingen.

Kort na het overlijden van zijn geliefde vrouw is Dhr. Baggerman in 2003 overleden op 85 jarige leeftijd.

De imposante loopbaan van Dhr. Baggerman:

1936
Dhr. Baggerman begint zijn carrosserie-loopbaan bij L. Valkenburg Wagenbouw te Den Haag.

1948
In dit jaar krijgt hij een aanstelling tot bedrijfsleider bij het bedrijf Hower en Tiwi te Venlo-Blerick.

1949
Een jaar later doet hij mee aan wedstrijd uitgeschreven door de EVO. Hij ontwierp een kleine koelwagen voor leveringen in de binnenstad. Hij wordt derde maar was met dit idee zijn tijd al ver vooruit zoals nu blijkt.

1952
Dhr. Baggerman was altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen.
Om hier stappen  in te kunnen maken begint hij bij
Carrosseriefabriek Berwi Winschoten.

1960
De droom komt uit: om zijn ideeën nog meer vorm te kunnen geven, neemt hij een bestaande autospuiterij over en richt hij zijn eigen bedrijf op, Carrosseriefabriek Harderwijk BV is geboren.

Carrosseriefabriek Harderwijk door de jaren heen

Al vrij snel na de start in 1960 zijn wij ons gaan specialiseren op het gebied van geconditioneerd vervoer. Naar later bleek een schot in de roos.

In 1972 wordt het pand aan de Graaf Ottolaan te klein. Met man en macht wordt een groot nieuw pand gebouwd aan de Lorentzstraat 2.

Hier groeien wij ook al snel uit en de koelafdeling krijgt een eigen onderkomen aan de Snelliusstraat 2A. Doordat de groei doorzet, wordt dit pand ook te klein. Daardoor volgt in 1990 een tweede nieuwbouw: Lorentzstraat 10.

Het al heel vroeg doorgevoerde one-stop-shopping, heeft een belangrijke rol gespeeld in de verdere ontwikkelingen van ons bedrijf. Nadat er in 2009 een derde locatie bijgekomen is voor opslag en parkeerruimte, is er in 2018 een hypermodern en milieuvriendelijk pand voor onze koel- en solar afdeling gebouwd: Lorentzstraat 5c.

Inmiddels hebben wij de beschikking over vier eigen en twee externe werklocaties. Verdeeld over deze locaties staan er zo’n 60 eigen en 15 ingehuurde mensen voor u klaar.

Onze speciale projecten

Behalve het inrichten en opbouwen van voertuigen voor geconditioneerde vervoer, hebben ook de nodige ‘specials’ het bedrijf verlaten.  Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden hiervan.