Bestelwagen ombouw door vakkundige monteurs

De Coolste busjes

Voor iedere merk en type gesloten bestelwagen hebben wij de juiste oplossing als het om koelvervoer gaat. Wij kiezen voor de optimale mix van isolatie en koelinstallatie, waarbij de maatvoering afgestemd wordt op een zo hoog mogelijk laadvolume. Zo zullen wij altijd rekening houden met een maximale belading van eurokratten van 60×40 cm en/ of europallets. Voor de basisinrichting wordt uitgegaan van de methode waarbij het polyester met de hand in 3 lagen overlappend wordt aangebracht. Hierdoor ontstaan volledige, naadloze verbindingen. Het grote voordeel hiervan is dat de auto zich eenvoudig laat reinigen, voor de HACCP-regelgeving een erg belangrijk punt. Bij elke inrichting wordt dan ook door ons een HACCP-certificaat verstrekt. Indien gewenst kan zelfs een ATP-certificaat geleverd worden.

Ook voor de transportkoeling kunt u bij ons terecht; naast het importeurschap van Konvekta transportkoeling, kunnen wij desgewenst uw bestelauto ook voorzien van een Carrier of Thermo King koel- vriesunit. Voor al deze merken hebben wij de mogelijkheid om een gestroomlijnde afdekkap aan te bieden; dit in plaats van de hoge kap die af fabriek vaak geleverd wordt. Daarnaast kunnen de Konvekta units zelfs volledig geïntegreerd worden; hierbij wordt er dus niets op het dak van uw auto gemonteerd. Zijn er meerdere temperatuurzones voor u noodzakelijk? Hiervoor hebben wij diverse oplossingen op maat. Tenslotte bestaat er ook de mogelijkheid om een elektrische SOLCAR installatie te monteren. Meer informatie hierover vindt u elders op deze website.

Groen

Dankzij groene energie, lithium accu’s en een volledig natuurlijk koudemiddel dragen ook wij bij aan een schoner milieu.

Solar

Onze solar koelinstallaties worden door de zon gekoeld, dankzij high efficiency zonnepanelen.

Koel

Onze koelinstallaties zijn van de beste kwaliteit zodat ook uw producten ook op de beste manier gekoeld blijven.

Hygiënisch verantwoord en op temperatuur

Volgens de Warenwet dient de inrichting van uw bestelauto zo ontworpen en geconstrueerd te zijn dat deze goed schoongemaakt en gedesinfecteerd kan worden. Vanuit dit oogpunt is het heel belangrijk dat de laadruimte zo naadloos mogelijk afgewerkt is. Het enige écht naadloze systeem is de traditionele hand-lay-up inrichting, met name om deze reden passen wij dit nog steeds toe.

Dat u tevens moet zorgen voor een goede temperatuurbeheersing van uw producten spreekt voor zich; in nagenoeg alle gevallen biedt een transportkoeling, in combinatie met de hierboven omschreven inrichting, hierover uitkomst.

HACCP regelgeving

Voedingsmiddelen zijn erg belangrijk voor het welzijn. Hier moet dus zorgvuldig mee worden omgegaan. Daarvoor is er een Europese richtlijn opgesteld waarin in grote lijnen staat dat iedereen met levensmiddelen werkt, verplicht wordt om een risicoanalyse te maken. Hierin wordt vastgesteld waar de gevaren aantasting van het product zitten. Ook moet er in de gaten gehouden worden dat er niks mis gaat door regelmatige controle op kritische punten. Hierbij wordt een bepaalde methode van risicoanalyse geadviseerd. Dit zijn de internationale Richtlijnen voor de Praktijk uit de Code Alimentarius. Dit systeem is het HACCP-systeem. Tijdens de ombouw en opbouw van wagens houden wij hier nauwkeurig rekening mee. Wij leveren zelf een HACCP certificaat mee.

HACCP

Hazard

Stel binnen de gehele keten van de levensmiddelenindustrie vast, waar de risico’s kunnen optreden, waarbij de producten door deze risico's in gevaar komen.

Analysis

Analyseer vervolgens, na vastgesteld te hebben waar de risico's kunnen optreden, wat de risico’s voor gevolg kunnen hebben voor de volksgezondheid.

Critical

Als je dan weet wat de risico’s zijn dienen deze geëlimineerd of zover mogelijk teruggebracht te worden zodat er geen gevaar meer voor de volksgezondheid is.

Control Point

In Nederland is de richtlijn opgenomen in de Warenwetregeling Hygiëne van Levensmiddelen. Hier kan gecontroleerd worden of aan alle eisen is voldaan.

Geïnteresseerd? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op